Groep 3-4

Hallo allemaal,

Dit is de groepspagina van groep 3-4!

We hebben altijd kleine groepjes in een groot lokaal, ongeveer 20 kinderen!
Wij doen een heleboel leuke dingen bij ons in de klas en we leren er ook uiteraard ook heel veel.
Als eerste een kort stukje over groep 3 en daarna een stukje over groep 4. Aan het einde vertellen we nog welke dingen we samen doen.

Groep 3:
Meteen op de eerste schooldag beginnen we in groep 3 al met leren lezen en schrijven. Sommige kinderen kunnen dat al een beetje. Het leren lezen en schrijven gaat echt heel snel en halverwege het schooljaar schrijven we al aan elkaar.
Bij rekenen leren we + en – sommen tot 10, rekenen met geld en nog veel meer. Maar dit kunnen wij heel goed zelf uitleggen.

Groep 4:
Wij zijn ook bezig met taal, rekenen, schrijven, spelling en zelfs Begrijpend Lezen. Ook beginnen we in deze groep met wereldoriëntatie (groep 3 doet stiekem gewoon mee).
Oh ja, er komt het moment (voor iedere leerling is dat een ander moment), dat je goed genoeg schrijft om met de vulpen te mogen gaan schrijven. Dat is een moment om trots op te zijn!

Wat doen we samen?
Uiteraard zijn we niet alleen bezig met leren uit boekjes, maar is het ook belangrijk dat wij goed met elkaar leren omgaan. Hiervoor gebruiken we net als de rest van de school de KANJER-methode. Iedere dag beginnen we samen in de kring. Hierbij staan verschillende activiteiten centraal, zoals Trefwoord, een spellingsopdracht van www.beetjespellen.nl en het bespreken van het smileybord.

Hopelijk kennen jullie ons nu wat beter!

groetjes van groep 3-4